Sander Mulders

Wie hebben we voor ons?

Naam: Sander Mulders

Leeftijd: 27 jaar

Achtergrond: Historicus

Beroep: Ondernemer

Hobby's: Lezen, koken en bordspelletjes spelen met vrienden.

Waarom ben je lid van de VVD?

Ik ben een liberaal die zich goed thuis voelt bij de VVD. De kern zit hem wat mij betreft al in de naam Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Eenpartij van het volk, een partij die de belangen van bevolkingsgroepen wil behartigen. Die strijd voor de vrijheid van het individu zolang deze die van een ander niet schaad en dit doet via het democratische principe. Dat is een partij waar ik mij graag voor inzet. Daarbij komt kijken dat de mensen de partij maken. In Oosterhout betekend dat een club vol gedreven mensen die er samen de schouders onderzetten.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Het is van belang dat jonge mensen mee doen in de politiek, mee praten en mee denken over het nu en de toekomst. Ik zie een hele hoop uitdagingen, Woningbouw en de energie transitie om er maar twee te noemen zijn dossiers die aangepakt moeten worden. Als jonge Oosterhouter kan ik niet aan de zijlijn blijven staan en toekijken, maar steek ik graag de handen uit de mouwen en werk ik graag hard om moeilijke dossiers te tackelen, zodat Oosterhout zich verder kan blijven ontwikkelen als prachtige gemeente. Een gemeente waarin ik mij thuis voel.

Waar wil jij je de komende vier jaar je mouwen voor opstropen?

De komende vier jaar gaan staan in het teken van het stevig uitbreiden van de woningvoorraad. Zodat er voor jonge mensen perspectief is op een huis en voor huizenbezitters ruimte is om door te groeien. Ik werk hier graag voor zodat mensen een plek hebben om thuis te noemen.  Maar zal ook in het teken staan van het verkleinen van de afstand tussen inwoners en de “gemeente”. De gemeente zijn namelijk niet alleen de ambtenaren, college leden en raadsleden, nee dat zijn alle inwoners van Oosterhout en haar kerkdorpen. Het is daarom belangrijk te blijven werken aan de goede onderlinge band, waarin we een eerlijk en open gesprek kunnen voeren. We het soms oneens kunnen zijn maar de discussie voeren met respect en begrip voor andermans standpunten. Dit is geen vanzelfsprekendheid, maar iets waar we met zijn allen aan moeten blijven werken, ik zal mij hier de komende 4 jaar hard voor blijven maken.

VVD Oosterhout, ‘Oosterhout maken we met elkaar’, omdat …

we samen Oosterhout zijn. Oosterhout is een stad gebouwd op het noeste werk van al haar inwoners uit het verleden en het heden. Daar mogen we trots op zijn. Deze mooie stad en haar kerkdorpen daar wil ik mij graag voor inzetten.

Portefeuille:

  • Burgerparticipatie (incl. borging wijkgericht werken)
  • Communicatie en media
  • ICT en datagestuurd werken
  • Wonen
  • Participatiewet
  • Jeugd
  • Water en riool
  • Monumenten en erfgoedBeheer openbare ruimte
  • Dienstverlening en overige bedrijfsvoering