Harm Mertens


Mijn naam is Harm Mertens, geboren op 20 december 1981 in het Limburgse Weert. De eerste 18 jaar van mijn leven heb ik gewoond in het naburige Nederweert. Op mijn 18deben ik de wijde wereld ingetrokken en begonnen aan de studie Planologie in Nijmegen. Op dit moment werk ik bij de gemeente Eindhoven als secretaris van het Stedelijk Gebied Eindhoven. Dit is een succesvol samenwerkingsverband van negen gemeenten in Zuidoost-Brabant. Kijk voor meer informatie gerust eens op www.stedelijkgebiedeindhoven.nl. Na 11 jaar in Eindhoven gewoond te hebben zijn Joyce en ik samen met onze drie kinderen verhuisd naar Oosterhout, de geboorteplaats van Joyce. 

In 2007 vond er een machtsstrijd plaats binnen de VVD tussen Rita Verdonk en Mark Rutte. Dat was het moment waarop ik besloot mijn sympathie voor de VVD om te zetten in een lidmaatschap. Na een paar jaar als een passief lid, ben ik toegetreden tot het bestuur van de afdeling Eindhoven.  Ik ben in die periode ook voorzitter geweest van de afdeling, totdat ik begonnen ben bij de gemeente Eindhoven. Vanwege het dagelijkse contact van mijn collega‚Äôs en mij met het gemeentebestuur was het niet wenselijk om ook actief te zijn binnen de lokale VVD afdeling.

Na die leuke periode bij de Eindhovense VVD ben ik nog lid geweest van de landelijke partijraad en heb ik de afdeling Meijerijstad ondersteund in aanloop naar de herindelingsverkiezingen van 2016. Vanwege de geboorte van onze tweeling in 2017  heb ik mijn activiteiten binnen de VVD op een lager pitje gezet. 

De verhuizing naar Oosterhout geeft mij de mogelijkheid om weer een actieve rol binnen de VVD te vervullen. Het is voor mij een eer om nu als voorzitter een bijdrage te gaan leveren aan de verdere ontwikkeling en groei van de Oosterhoutse VVD.