Mieke Bos

Mijn naam is Mieke Bos-Beekhof. Ik ben geboren in het oude St. Josephziekenhuis in Oosterhout.Volgens mij stond dat ziekenhuis vroeger in de buurt van het huidige busstation. Ik heb heel mijn leven in Oosterhout gewoond omdat ik het hier prima naar mijn zin heb. Je hebt de voordelen van een stad met veel voorzieningen maar ook de rust en het groen aan de rand van de stad.

Ik woon in de Contreie met mijn man en zoon. In deze nieuwe wijk wonen we nu vijf jaar. Ik ben graag buiten om te wandelen met de hond of een stukje hard te lopen. Vanuit mijn wijk zit je zo in het buitengebied en in een paar minuten fietsen zit je in Den Hout. Het is prachtig om ’s avonds boven de akkers de zon onder te zien gaan. Echt een geluksmomentje. Vanuit mijn wijk zit je ook zo op de snelweg. Het scheelt een hoop tijd dat je niet een hele stad door moet.Ik heb altijd gewerkt als rayonmanager bij een groot cosmeticaconcern. Na een reorganisatie vorig jaar had ik samen met meerdere collega’s opeens na vele jaren trouwe dienst geen baan meer. Dat was even schrikken en het heeft even tijd gekost om mezelf te herpakken. Toen ben ik het gaan zien als een nieuwe kans. Ik wilde een stap maken buiten mijn comfortzone en ben de opleiding gaan volgen voor Wmo consulent. Aansluitend ben ik stage gaan lopen op de Wmo afdeling bij een Brabantse gemeente. En daar ben ik blijven plakken.

Ik werk nu als Wmo klantmanager en ga vaak op huisbezoek om samen met de burger te kijken wat nodig is bij zijn hulpvraag. Hier kan ik echt iets betekenen en dat geeft me veel voldoening. De burger centraal stellen maar altijd kijken wat hij nog wel kan om de zelfredzaamheid te bevorderen. Op deze manier heeft iemand zelf de regie in handen en dat draagt bij aan kwaliteit van leven. Denk aan de slogan van ’zorgen voor’ naar ’zorgen dat’. Hier hoort ook bij dat je in sommige gevallen de burger moet wijzen op zijn eigen verantwoordelijkheid.

Naast verantwoordelijkheid zijn vrijheid, sociale rechtvaardigheid ,verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid de waarden bij de VVD. Hier sta ik volledig achter. Het past bij mijn visie hoe we het beste met elkaar om kunnen gaan in dit prachtige land.

Ik wil graag met deze waarden in mijn achterhoofd een bijdrage leveren als algemeen bestuurslid aan de partij.