Mathijs Raaijmakers

Wie hebben we voor?

Mathijs Raaijmakers, 44 jaar, getrouwd met huisarts Esther, 3 kinderen (11, 8 en 5 jaar), jurist, maatwerkspecialist in het sociaal domein. Tuinieren, wandelen, carnaval, Oosterhoutoloog. Huidig: lid Sociëteit De Eendragt, voorzitter Collectie Speelgoedmuseum, voorzitter Avondvierdaagse, 25 jaar lid VVD Oosterhout (verleden campagne, bestuur, Jeugd in Politiek (JIP)), sponsor verschillende evenementen, o.a. Ijsbaan en Gulnar, erelid Junior Kamer (JCI). Oud: vice-voorzitter OCS De Smulnarren, JCI-Oosterhout (vaak bestuur, meer dan 10 jaar voorzitter goede doelen stichting: evenementen als Bock-party, Glazen Huis, Future Talks, Film in het Park), Abraham orgel.Ik ben opgegroeid in Made, van 1992 tot studententijd gewoond op Den Hout, vanaf 2004 woonachtig in Oosterhout.

In mijn jonge jaren zelfs nog paar jaar geholpen bij Paaspop, Jaarmarkt.

Waarom ben je lid van de VVD?

Liberaal in hart en nier: Vrijheid en Verantwoordelijkheid zijn zo essentieel in een samenleving. En mogen niet los gezien worden van elkaar. In een tijdsgeest waarin individuele vrijheid een groot goed is, blijkt dat sommige vergeten dat er ook een verantwoordelijkheid is. Ik ben duidelijk en streef naar eigen verantwoordelijkheid. Ook in mijn werk. Maar faciliteer indien nodig dat mensen in beweging komen, zorg voor gereedschap en laat hen via positieve ervaringen leren. Kortom: preventief versus repressief – doel van de regels centraal ipv de regels – oplossingen binnen het kader zoeken ipv nee verkopen.

Hopelijk mag ik komende jaren bijdragen om vanuit de VVD en de gemeenteraad bij te dragen aan die noodzakelijk verbinding van Vrijheid en Verantwoordelijk met onze inwoners, de wijken en de politiek. Benaderbaar, open voor alternatieven, maar wel met verantwoordelijkheid voor de gehele gemeente. Dus ook financieel gezond blijven als gemeente hoort daarbij!

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Na bijna 30 jaar op verschillende plekken in het Oosterhoutse samenleving actief te zijn, actief, maar ook indirect met raad of daad, wil ik graag de VVD komen versterken in de gemeenteraad. Graag zie en hoor ik ook altijd de tegenargumenten. Dat helpt een visie te verbreden en te verbinden met een grotere groep. Hierin zie ik voor de VVD en mezelf komende jaren een mooie rol!

Waar wil jij je de komende vier jaar je mouwen voor opstropen?

Het gaat om ontmoeten, verbinden en werken. Dat maakt de gemeente leefbaar en toekomstbestendig. Dit is heel breed: openbare ruimte om te ontmoeten, een goed stadshart, vergroenen en verbloemen, verkleinen eenzaamheid, vergroten weerbaarheid. Verbinding in de wijk gelet op de huidige problemen essentieel voor het leefgeluk in onze gemeente. Kleur is onderscheidend en geeft nieuwe verbinding. En werk levert bestaansmiddelen en voldoening op, maar vergt ook een goed vestigingsklimaat zodat er werk is. Een gemeente kan hierin faciliteren, partijen verbinden en stimuleren. Dus de VVD fractie stroopt de mouwen op om juist binnen de rol van de raad en hopelijk ook het college het verschil te maken!

VVD Oosterhout, ‘Oosterhout maken we met elkaar’, zodat …

alle inwoners er zich thuis blijven voelen. Zoek naar wat ons bindt. Faciliteer ondernemers, verenigingen en initiatieven die zorgen dat je je thuis kan voelen. Durf keuzes te maken, want juist in de toekomst  hebben we alle kleuren nodig om samen te kunnen stralen/leven.

Portefeuille:

  • Algemene zaken (o.a. integriteit, representatie)
  • Personeel en organisatie (incl. organisatieontwikkeling)
  • Openbare orde en veiligheid
  • Toezicht en handhaving
  • Integrale veiligheid en externe veiligheid
  • Integraal sociaal domein
  • Brede welvaart, sociale basis en kansengelijkheid
  • Gezondheid en welzijn
  • WMO en ouderenzorg
  • Financiën
  • Sociale zaken
  • Inclusie
  • Jeugdzorg
  • Inkoop en aanbesteding
  • Vastgoed