Nr.14 Marc Schouten

Ik ben 50 jaar geleden geboren in het westen van het land en ben in 1976 in Oosterhout komen wonen. Na mijn schooltijd op het Mgr. Frencken College (Atheneum) heb ik mijn dienstplicht volbracht bij de Koninklijke Luchtmacht. Hierna ben ik gaan studeren aan de Hogere Hotelschool in Den Haag.

Vanaf 1984 ben ik ondere andere in Café De Beurs en La Cantina werkzaam geweest. Momenteel ben ik samen met mijn vrouw al weer 5 jaar de trotse eigenaar van bar/restaurant De Schout. 

Als horecaondernemer in het centrum zie ik dat we met elkaar mooie dingen kunnen bereiken. Ieder vanuit eigen kracht, kennis en ervaring. Ik geloof dan ook in een gemeente die partijen met elkaar weet te verbinden en anderen de ruimte durft te geven om bijvoorbeeld de binnenstad steeds weer een stukje aantrekkelijker en uitdagender te maken. De VVD staat voor het wegnemen van belemmerende regels en voorschriften zo goed als kan en zet partijen in hun kracht. 

Oosterhout is als uitnodigende gemeente om in te wonen, werken en leven afhankelijk van een aantrekkelijke en levendige binnenstad. Zo’n binnenstad komt niet aanwaaien. Die maak je met elkaar. Een mooie samenwerking tussen de winkeliers, de horeca, de toeristische sector, de culturele instellingen, de gemeente en natuurlijk de bewoners vormt hierbij het onmisbare ingrediënt. 

Zo weten ondernemers die dagelijks bezig zijn met het creëren van sfeer en beleving als geen ander dat sfeer en veiligheid hand in hand gaan. Een onveilige zaak of straat trekt geen mensen, evenmin als een ongezellige. Het onnodig beperken van de ruimte om te ondernemen, evenementen te organiseren en levendigheid te creëren maakt het voor ondernemers moeilijk om een gezellig en succesvol uitgaansgebied neer te zetten. Hier zouden we nog best wat stappen kunnen zetten. Veiligheid door gezelligheid.