Lenneke Joosen Parie

-  Wie hebben we voor ons ?

Lenneke Parie-Joosen; 32 jaar; bestuurskundige; clustercoƶrdinator Versterking Rechtshandhaving Caribische Landen (BZK); skiƫn, hardlopen, lezen

-  Waarom ben je lid van de VVD?

Al jaar en dag geloof ik in de kracht van het individu, die kansen benut en midden in de samenleving staat. Hierdoor kan ieder op zijn/haar eigen manier (al dan niet met wat hulp) zijn/haar leven vorm geven. Dat gedachtegoed vind ik terug bij de VVD.

-  Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Als geboren en getogen Oosterhoutse weet ik hoe cruciaal het is om in een veilige omgeving op te groeien, waar eigenlijk alles voor handen is om een schitterende jeugd te hebben. Als je vervolgens (in mijn geval) gaat studeren en jaren weg bent uit de stad, weet je wat je mag koesteren in Oosterhout: niet te groot, niet te klein, alles op een steenworp afstand. Ik wil aan dat mooie Oosterhout bijdragen en laten zien aan de volgende generaties dat het het waard is om na je studententijd weer terug te keren.

-  Waar wil jij je de komende vier jaar je mouwen voor opstropen?

Ik wil graag de jeugd van Oosterhout laten zien waarom het zo waardevol is om na een vervolgopleiding terug te keren in Oosterhout. Of dat nu de strategische ligging in West-Brabant is met een nabije afstand tot (de arbeidsmarkten van) Breda, Tilburg, Rotterdam of zelfs Utrecht en Antwerpen is, of dat nu betaalbaar wonen is met alle voorzieningen om de hoek, of dat het fantastisch is om zowel de stad als de groene omgeving nabij te hebben; Oosterhout heeft het allemaal.

-  VVD Oosterhout, Gewoon. Doen.

Omdat we Oosterhout samen, jong en oud, maken.