Lenneke Parie

Mijn naam is Lenneke Parie, 37 jaar oud, geboren en getogen Oosterhoutse. Getrouwd met Floris, met wie ik, onze zoon van 4 en dochter van bijna een halfjaar in het mooie Slotjes-West woon. Na mijn middelbare schooltijd op het Mgr. Frencken College gaan studeren en op kamers gegaan in Nijmegen, om vervolgens Floris (inmiddels mijn man) te volgen in Utrecht, waar ik een tweede master ging halen aan de Universiteit Utrecht. Met het diploma Bestuurskunde op zak gaan werken bij provincie Zuid-Holland als beleidsmedewerker Europa/Internationaal om vervolgens na 4 jaar over te stappen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar diverse beleidsfuncties gedaan, zowel gericht op het Nederlandse openbaar bestuur als inmiddels ook op ons Koninkrijk. Inmiddels alweer 6 jaar werkzaam bij de “K” van BZK (Koninkrijksrelaties) als hoofd van afdeling Veiligheid, waardoor ik veel met en voor de zes Caribische eilanden van ons Koninkrijk werk (op justitieel gebied)

Mijn loopbaan tot nu toe karakteriseert zich door dicht op de politiek te werken. Een prachtige positie, ook om te ervaren wat je er zelf persoonlijk van vindt én mee kan. In Utrecht, waar Floris en ik na onze studententijd bleven plakken, ben ik nooit actief lid geweest, maar wist ik dat als ik ‘ooit’ zou terugverhuizen naar Oosterhout, ik absoluut mijn passieve VVD-lidmaatschap zou omzetten naar actief. En zo geschiedde. Twee jaar na terugkomst in Oosterhout weer lid geworden om vervolgens een jaar later tijdens de ALV van 2018 actief lid te worden als secretaris van het bestuur. Een prachtige rol om te mogen vervullen, waar ik nog steeds heel enthousiast van word. Het geeft een unieke kans om het reilen en zeilen binnen een partij mee te maken en via deze rol ook een bijdrage te kunnen leveren aan de Oosterhoutse samenleving.

Ik zie veel kansen voor de VVD in Oosterhout en draag daar graag aan bij. Als geboren en getogen Oosterhoutse weet ik hoe cruciaal het is om in een veilige omgeving op te groeien, waar eigenlijk alles voor handen is om een schitterende jeugd te hebben. Als je vervolgens (in mijn geval) gaat studeren en jaren weg bent uit de stad, weet je wat je mag koesteren in Oosterhout: niet te groot, niet te klein, alles op een steenworp afstand. Ik wil aan dat mooie Oosterhout bijdragen en laten zien aan de volgende generaties dat het het waard is om na je studententijd weer terug te keren.