Lenneke Parie


Mijn naam is Lenneke Parie, 34 jaar oud, geboren en getogen Oosterhoutse. Getrouwd met Floris, met wie ik en onze zoon van 1 in het mooie Slotjes-West woon. Na mijn middelbare schooltijd op het Mgr. Frencken College gaan studeren en op kamers gegaan in Nijmegen, om vervolgens Floris (inmiddels mijn man) te volgen in Utrecht, waar ik een tweede master ging halen aan de Universiteit Utrecht. Met diploma Bestuurskunde op zoek gaan werken bij provincie Zuid-Holland als beleidsmedewerker Europa/Internationaal om vervolgens na 4 jaar over te stappen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daar diverse beleidsfuncties gedaan, zowel gericht op het Nederlandse openbaar bestuur als inmiddels ook op ons Koninkrijk. Inmiddels namelijk 3 jaar werkzaam bij de “K” van BZK (Koninkrijksrelaties) als hoofd van het cluster Veiligheid, waardoor ik veel met en voor de zes Caribische eilanden van ons Koninkrijk werk (op het justitieel gebied).


Mijn loopbaan tot nu toe karakteriseert zich door dicht op de politiek te werken. Een prachtige positie, ook om te ervaren wat je er zelf persoonlijk van vindt én mee kan. In Utrecht, waar Floris en ik na onze studententijd bleven plakken, ben ik nooit actief lid geweest, maar ik wist dat als ik ‘ooit’ zou terug  verhuizen naar Oosterhout, ik absoluut mijn passieve VVD lidmaatschap wilde omzetten naar actief. En zo geschiedde. Twee jaar na terugkomst in Oosterhout weer lid geworden om vervolgens een jaar later tijdens de ALV van 2018 actief lid te worden als secretaris van het bestuur.

Ik zie veel kansen voor de VVD in Oosterhout en draag daar graag aan bij. Als geboren en getogen Oosterhoutse weet ik hoe cruciaal het is om in een veilige omgeving op te groeien, waar eigenlijk alles voor handen is om een schitterende jeugd te hebben. Als je vervolgens (in mijn geval) gaat studeren en jaren weg bent uit de stad, weet je wat je mag koesteren in Oosterhout: niet te groot, niet te klein, alles op een steenworp afstand. Ik wil aan dat mooie Oosterhout bijdragen en laten zien aan de volgende generaties dat het het waard is om na je studententijd weer terug te keren.