Jalal Et-Talabi

Mijn naam is Jalal Et-Talabi, getrouwd met Ingrid en samen hebben we vier kinderen in de leeftijden van 13 tot en met 21.Ik ben geboren en getogen in Breda en sinds 2002 woonachtig in Oosterhout (Mijn vrouw Ingrid komt hier vandaan, dus ik had eigenlijk niet zoveel keuze...;-).

Ondanks dat Oosterhout geen treinstation heeft en ik destijds als HR Consultant hierdoor heel wat uurtjes in de auto richting de randstad heb doorgebracht -in plaats van lekker ontspannen met een krantje in de trein- heeft het mij geen moment tegen gezeten. De "eerst eten" anekdote maakte wat dat betreft veel goed...heel veel...wat een verhaal, hoe verzin je het...;-).

Ik voelde mij dus direct thuis hier in Oosterhout! Hoe kan het ook anders; een leuk centrum, geweldige horeca, gezellige kermis, gezellige Koningsmarkt, jaarmarkt Den Hout en natuurlijk Via Via ijs ;-) Kortom een bruisende en gezellige familiestad! zo'n stad "gezellig" te houden, ontkom je er natuurlijk niet aan om hier achter de schermen ontzettend hard aan te moeten werken! Ondernemers, ambtenaren, wetsdienaars, zorgverleners, docenten en andere hardwerkende Oosterhouters -Dorst, Oosteind en Den Hout vanzelfsprekend meegerekend- die dag in dag uit hard werken om onze mooie stad nog mooier te maken. Ik heb hier als "import" en inmiddels Erkend Oosterhoutoloog (jaja heb beide leergangen van Emile met glans doorlopen) altijd heel veel bewondering voor gehad.

De lokale politiek levert hier natuurlijk een behoorlijke bijdrage aan. Dus als ik op dat niveau een bijdrage zou willen leveren, dan moest ik op zoek naar een partij die het beste bij me zou passen.

Als zelfstandig ondernemer (Organisatieadviseur & Mediator) en liberaal kwam ik in dat kader circa 3 jaar geleden bij de lokale VVD uit. De bijeenkomsten, enthousiasme, gemĂȘleerde samenstelling en goede sfeer maakten dat ik mij snel thuis voelde bij de club. Dus toen zich de gelegenheid voordeed om hier actief aan bij te kunnen dragen, heb ik geen moment geaarzeld en direct mijn interesse voor een bestuursfunctie bij de VVD kenbaar gemaakt.

Ondertussen heb ik ook op de VVD kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen gestaan. Helaas hebben we 2 zetels in moeten leveren en leverde dit per saldo geen zetel voor mij op. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten, want de volgende verkiezingen staat over 4 jaar weer op de rol. En de tijd vliegt nu eenmaal...En die gaan we aankomende verkiezingen proberen om te zetten in meer zetels. We hebben een hoop werk te verrichten met z'n allen! Ik heb mij in ieder geval voorgenomen om aankomende periode het bestuur weer te gaan ondersteunen en interessante maar vooral leuke netwerkactiviteiten te gaan uitrollen met als doel meer zichtbaarheid en maatschappelijke aansluiting te bevorderen.

Ik heb er hoe dan ook wederom ontzettend veel zin in en hoop met mijn bijdrage onze mooie stad nog mooier en nog bruisender te kunnen maken.