Yves de Boer onderscheiden met de mr. D.U. Stikkerplaquette

© VVD Oosterhout

Vandaag 13 april 2016 is aan Yves de Boer op voordracht van het afdelingsbestuur van de VVD Oosterhout, de mr. D.U. Stikkerplaquette uitgereikt door VVD voorzitter Henry Keizer. Deze plaquette is bedoeld voor mensen die hun sporen hebben verdiend door hun inzet in het politieke bestuur. De VVD afdeling Oosterhout heeft bijzonder veel waardering voor de wijze waarop de heer De Boer zich heeft ingezet voor de plaatselijk en provinciale politiek. Hij wás en ís een boegbeeld van de Oosterhoutse VVD.

Yves is van april 1998 tot april 2010 wethouder geweest voor de VVD in Oosterhout.

Van juni 2010 tot mei 2015 was hij gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant.

In de periode 1998 – 2010 heeft Yves als wethouder Ruimtelijke Ordening en Verkeer grote projecten gerealiseerd in Oosterhout. Hij heeft voor wat betreft ruimtelijke ordening in Oosterhout een stempel gedrukt op met name de ontwikkeling van Vrachelen met de prachtige wijk De Vlindervallei, dat van plan tot realisering onder zijn leiding vorm heeft gekregen. Stedenbouwkundig is dat een prachtig werk geweest. 

Ook was Yves betrokken bij de bouw van de HansBergerkliniek bij het Oosterhoutse Amphia-ziekenhuis. Hij heeft zich ingezet voor de ontwikkeling van de glastuinbouw en het begrenzen ervan evenals het bewaren van rust en ruimte in het gebied van de Heilige Driehoek. Het scheppen van mogelijkheden voor bedrijven had zijn voortdurende aandacht. Regionaal had Yves vanuit zijn wethouderschap veel overleg met de BOEL-gemeenten : Breda, Oosterhout, Etten-Leur en was hij zeer betrokken bij landschapspark de ‘Open Linie’.

Vast staat dat Yves zijn werk als wethouder en gedeputeerde altijd met zichtbaar veel plezier heeft gedaan. Als voormalig docent neemt hij altijd de tijd om zaken toe te lichten en is geïnteresseerd in de plannen van jonge mensen.

Voorlopig komt er nog geen einde aan de politieke carrière van Yves die op dit moment waarnemend burgemeester in Werkendam is.