Oosterhout beter bereikbaar vanaf de A27

© oosterbouwt


De provinciale weg tussen Oosterhout, Dongen en Tilburg is al vele jaren een knelpunt. Reden waarom de provincie en de gemeenten Dongen en Oosterhout samen werken aan een betere doorstroming op deze provinciale weg (ook wel bekend als de N629). Op 19 september 2020 is de eerste fase in gebruik genomen. Groot voordeel hiervan is dat Oosterhout beter bereikbaar is vanaf de A27 en de verbinding met Dongen en Tilburg sneller wordt. 

 

De aanpak van de weg is opgeknipt in twee fasen. De eerste fase die nu geopend is, loopt van de aansluiting van de Pasteurlaan tot aan Oosteind (Provincialeweg). De weg is verbreed, er is een nieuw viaduct gebouwd en rotondes aangelegd zodat je zonder verkeerslichten naar de A27 kunt. Ook voor fietsers is een veilig fietspad aangelegd. Kortom, een flinke verbetering ten opzichte van hoe het eerst was.

 

Het tweede deel vanaf Oosteind naar Dongen wordt later aangelegd. Hier loopt nog een rechtzaak over bij de Raad van State. De VVD vindt het belangrijk dat ook deze weg aangelegd wordt zodat het bedrijventerrein Everdenberg, Dongen en Tilburg beter bereikbaar worden. Ook verbetert de leefbaarheid rondom de drukke Heistraat.

 

In totaal kost de aanpak van de hele N629 32 miljoen euro. Een flinke investering in een betere bereikbaarheid van de regio!

 

Via bijgaande link vind je meer informatie over het project: https://www.brabant.nl/onderwerpen/verkeer-en-vervoer/wegen/wegenprojecten-in-brabant/n629-dongen_-oosterhout/aansluiting-op-de-a27