67e ALV: De samenvatting

 

Op donderdag 15 april vond onze eerste ledenvergadering van het jaar plaats. Het was een combinatie van de standaard jaarlijkse vergadering en de eerste vergadering in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.


De belangrijkste punten uit de vergadering op een rij: 


-       Goed nieuws! Het ledenaantal van ons lokaal netwerk heeft de 100 aangetikt. 

-       De permanente campagne loopt ook in Coronatijd gewoon door, maar kende in 2021 een relatief rustig jaar. Er waren ook geen verkiezingen, vandaar. 

-       De controle op de financiën was onder andere door het vervroegen van de ledenvergadering nog niet afgerond, de volgende vergadering wordt het opnieuw geagendeerd. 

-       Frank Boermans en Harm Mertens zijn gestopt als bestuurslid. De leden hebben ingestemd met de herbenoeming van Lenneke Parie en Jeroen Peterse. De voordracht Jalal Et-Talabi als nieuw bestuurslid van ons lokaal netwerk is ook unaniem ondersteund.  

-       Het ‘kaderstellend advies’ is vastgesteld. Hierin hebben de leden van ons netwerk afspraken gemaakt over de technische inrichting van onze kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. 

-       Het bestuur heeft gepresenteerd welke opleidingen er op de planning staan en waar de leden zich voor kunnen inschrijven.


Als afsluiter van de vergadering presenteerde Dees Melsen de belangrijkste resultaten van het afgelopen jaar, mede in relatie tot ons verkiezingsprogramma uit 2018. Tevens heeft wethouder Robin van der Helm de leden bijgepraat over de actualiteit op ‘Slotjesveld’ en meer specifiek de plannen voor het nieuwe stadhuis. 

 

Kortom: een boeiende mix procedurele zaken en zeker ook inhoudelijke discussie.