Even voorstellen, nieuw bestuurlid Jalal Et-Talabi

Mijn naam is Jalal Et-Talabi, getrouwd met Ingrid en samen hebben we vier kinderen (ergo: pubers en jong volwassenen).

Ik ben geboren en getogen in Breda en sinds 2002 woonachtig in Oosterhout (Ingrid komt hier vandaan, dus ik had eigenlijk niet zoveel keuze...;-).  

 

Ondanks dat Oosterhout geen treinstation heeft en ik destijds als HR Consultant hierdoor heel wat uren in de auto richting de randstad heb doorgebracht -in plaats van lekker ontspannen met een krantje in de trein- heeft het mij geen moment tegen gezeten. De "eerst eten" anekdote maakte wat dat betreft veel goed...heel veel...wat een verhaal, hoe verzin je het...;-).

 

Ik voelde mij dus direct thuis hier in Oosterhout! Hoe kan het ook anders; een leuk centrum, geweldige horeca, gezellige kermis, Koninginnemarkt (later Koningsmarkt), jaarmarkt Den Hout en natuurlijk Via Via ijs ;-) Kortom een bruisende en gezellige familiestad!

 

Om zo'n stad "gezellig" te houden, moet er achter de schermen natuurlijk ontzettend hard gewerkt worden! Ondernemers, ambtenaren, wetsdienaars, zorgverleners, docenten en andere hardwerkende Oosterhouters -Dorst, Oosteind en Den Hout vanzelfsprekend meegerekend- die dag in dag uit hard werken om onze mooie stad nog mooier te maken. Ik heb hier als "import" en inmiddels Erkend Oosterhoutoloog (jaja heb de leergangen van Emile met glans doorlopen) altijd heel veel bewondering voor gehad. 

 

De lokale politiek levert hier natuurlijk een behoorlijke bijdrage aan. Dus als ik op dat niveau een bijdrage zou willen leveren, dan moest ik op zoek naar een partij die het beste bij me zou passen. Als zelfstandig ondernemer (Organisatieadviseur & Mediator) en liberaal kwam ik in dat kader circa 2 jaar geleden bij de lokale VVD uit. De bijeenkomsten, enthousiasme, gemĂȘleerde samenstelling en goede sfeer maakten dat ik mij snel thuis voelde bij de club.  Dus toen zich de gelegenheid voordeed om hier actief aan bij te kunnen dragen, heb ik geen moment geaarzeld en direct mijn interesse voor een bestuursfunctie bij de VVD kenbaar gemaakt. 

 

Ik heb er heel veel zin in en hoop dat ik met mijn bijdrage onze stad nog mooier en bruisender kunnen maken. Bedankt voor het vertrouwen in ieder geval en voor deze mooie kans om wat terug te kunnen doen voor Oosterhout.