BESLUIT OVER AANPASSING BROMTOL VOLGT LATER

Na duidelijke bezwaren en belangrijke suggesties van belanghebbende en een duidelijke twijfel bij verschillende partijen heeft het college de gemeenteraad voorgesteld om de nota over de aanpassing van de Bromtol niet tijdens de vergadering van juli, maar in het najaar te behandelen. De VVD is blij met dit voorstel. Het ontbrak de VVD aan een basis die een zorgvuldige politieke keuze mogelijk maakte. Dat er afwegingen gemaakt moeten worden is helder, maar hiervoor dient er in het voorstel meer recht te worden gedaan aan de suggesties, bezwaren en kansen voor een verbetering van de plannen rondom de Bromtol.

De VVD vindt de aanpak van de Bromtol nodig. De dagelijkse opstoppingen op met name bedrijventerrein Weststad en de Weststadweg maken een oplossing noodzakelijk. Fractievoorzitter Dees Melsen: "Om tot een goed besluit te komen, is het goed om het besluit uit te stellen. De alternatieven en suggesties voor verbetering vanuit zowel Den Hout, als ook vanuit de raad, kunnen dan bekeken en meegenomen worden in het voorstel". 

De binnengekomen reacties en suggesties vragen om een goede afweging. De VVD vindt een tussenstap, zoals voorgesteld door het college, verantwoord. Wij hechten waarde aan een goed proces waarin de raad de diverse belangen af kan wegen: een goede doorstroming, veiligheid voor de fietsers op de Haasdijk en Hespelaar en de aansluiting van Den Hout. De VVD blijft de komende tijd de ontwikkelingen goed volgen en actief meedenken over oplossingen.