VVD Oosterhout gaat er voor: met elkaar! Kandidatenlijst voor verkiezingen 2022 vastgesteld.

  

“Oosterhout maken we met elkaar”, met die slogan gaat de Oosterhoutse VVD de komende verkiezingen in. De leden van de VVD hebben het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Voorzitter Jeroen Peterse is trots op de lijst: “Er staat een sterk team klaar om voor Oosterhout aan de slag te gaan.” 

 

Huidig wethouder Dees Melsen is gekozen als lijsttrekker. Ook hij is enthousiast over de lijst: “Een mooie mix van liberale kandidaten die midden in de Oosterhoutse samenleving staan. Ze kennen hun buurt, weten wat er leeft en hebben allemaal een eigen verhaal. Ze vertegenwoordigen de mensen waar wij het als lokale VVD allemaal voor doen”.

 

Nummer 2 op de kandidatenlijst is huidig fractievoorzitter Mirjam de Wit-van Loon. Ze wil de politiek nog meer terug brengen naar de inwoners, dichtbij de eigen leefomgeving. “Laat Oosterhouters zelf regelen wat kan en maak daarbij oplossingen voor grote uitdagingen, zoals bij het onderwerp duurzaamheid, klein, praktisch en betaalbaar, zodat iedereen betrokken blijft en zijn/haar aandeel kan leveren”. Op nummer 3 staat huidig raadslid Paul WeselMet zijn achtergrond vanuit het bedrijfsleven heeft hij extra aandacht voor de belangen van de ondernemers in onze stad. Op nummer 4 staat nieuwkomer Harm Mertens, voormalig voorzitter van de VVD Oosterhout. Als trotse vader van een gezin met drie jonge kinderen, wil hij zich inzetten voor een Oosterhout waar zijn jongens fijn en veilig kunnen opgroeien. Jongste raadslid in de Oosterhoutse gemeenteraad Sander Mulders, uit Den Hout staat op nummer 5 en maakt zich graag nog eens vier jaar hard voor onze jongeren in de stad.Nummer 6 op de lijst wordt ingevuld door Jalal Et-TalabiMede door zijn Human Resources- en Multiculturele achtergrond is Jalal overtuigd van een inclusieve- en diverse samenleving. Met dit open en verbindende gedachtegoed wil hij zich dan ook maximaal gaan inzetten voor alle Oosterhouters.Vanuit de huidige fractie staat Ruben Jacobs op 7. Relatieve nieuwkomer Mathijs Raaijmakers, ruim 25 jaar lid van de VVD, staat op 8 en fractielid Gerard Heintjes op plaats 9. Ondernemer Dave Snoeren sluit de top 10 van de lijst. Oud-wethouder Robin van der Helm ondersteunt als lijstduwer de lijst.