VVD kiest Robin van der Helm als nieuwe wethouder

De VVD-fractie Oosterhout stelt Robin van der Helm (33) voor als nieuwe wethouder. Robin zal na het vertrek van Jan Peters  zijn plaats innemen binnen het college van Oosterhout. De afgelopen maand is er op verzoek van de fractie door een adviescommissie gezocht naar een geschikte kandidaat. De fractie heeft op basis van het advies unaniem gekozen voor Van der Helm.

De VVD-fractie is erg blij met de keuze voor Robin van der Helm.

Fractievoorzitter Melsen: “De commissie heeft de afgelopen maand goede gesprekken gevoerd met de fractie over het profiel van de nieuwe wethouder. Met deze keuze leveren we een sterke kandidaat die de inbreng van de VVD in het college op een goede manier vorm kan geven. De fractie en het bestuur kijken uit naar een goede samenwerking.”

Robin van der Helm maakt sinds maart 2014 deel uit van de VVD fractie in de Oosterhoutse gemeenteraad. Hij studeerde bestuurskunde in Tilburg en is momenteel werkzaam als senior consultant bij Polyground, een bestuurskundig adviesbureau.

Robin: ‘’Ik heb de afgelopen jaren met enorm veel plezier en trots onderdeel uit mogen maken van een gedreven VVD-fractie. Nu zal ik als wethouder mijn uiterste best doen voor onze mooie gemeente. Dit kan ik echter niet alleen. Samenwerking blijft de basis.''

De gemeenteraad zal later een besluit nemen over de definitieve benoeming van de nieuwe wethouder.