Waar we de buurt groen en leefbaar houden

We wonen allemaal graag in een buurt waar we ons thuis voelen. Voor de VVD is het vanzelfsprekend dat de omgeving leefbaar is. In sommige buurten kan er een schepje bovenop. Samen met inwoners wordt gekeken waar behoefte aan is.

  • Om de omgeving klimaatbestendiger te maken wil onze partij meer groen. Een stenen omgeving is al snel opgefleurd met een struik, een plantenbak of een geveltuintje. Initiatieven van bewoners en organisaties om de eigen straat of buurt te vergroenen en te onderhouden worden aangemoedigd.
  • Straten en stoepen moeten goed onderhouden worden, zeker voor inwoners met een rollator, rolstoel, scootmobiel of kinderwagen. Als er een melding komt over een scheve stoeptegel of zwerfafval, wordt deze snel opgepakt. Mocht een melding niet direct opgelost kunnen worden, dan krijgt de melder een duidelijk antwoord.
  • In straten met een parkeerprobleem wordt met buurtbewoners bekeken waar extra parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd. Bij nieuwbouwprojecten moeten er voldoende parkeerplaatsen komen, zodat parkeerproblemen in omliggende straten verminderd worden.
  • De VVD vindt het belangrijk dat kinderen in de eigen buurt veilig kunnen spelen. Dit zorgt voor meer beweging, een verhoogde weerstand en meer contact tussen kinderen.
  • Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren dient Oosterhout een prettige gemeente te zijn. Dat vraagt om meer en veiligere uitlaatplekken en losloopgebieden.
  • Inwoners kunnen afval zo goedkoop mogelijk kwijt. In Oosterhout betaal je weinig voor je afval. Dit wil de VVD zo houden. Daarom is het belangrijk om in te zetten op afvalscheiding en recycling. De milieustraat moet vaker open op momenten dat inwoners vrij zijn.
  • Het riool kan heftige regenbuien aan waardoor we droge voeten houden. Bij herinrichting van straten en buurten halen we tegels eruit en planten we meer groen, zodat het water makkelijker weg kan.
  • Inwoners moeten kunnen genieten van onze parken en bossen. Niet door er een hek om heen te zetten, maar door het open karakter te versterken. Daar waar natuur verdwijnt, moet het op een andere plek gecompenseerd worden.