Waar zoveel mogelijk mensen werken

Werk hebben en houden is van groot belang. Werk zorgt voor contact, leidt tot zelfstandigheid en vergroot je eigenwaarde. Veel ondernemers zijn dringend op zoek naar meer medewerkers. De VVD wil dat er een betere connectie komt tussen werkzoekenden en Oosterhoutse bedrijven.

  • De VVD is voorstander van een verbeterde samenwerking tussen scholen en bedrijven, zodat Oosterhoutse bedrijven door het bieden van stageplaatsen gemakkelijker nieuwe medewerkers kunnen vinden.
  • De VVD wil werkzoekenden ondersteunen bij het vinden naar een nieuwe baan. We verwachten een tegenprestatie naar vermogen, zodat mensen mee blijven doen in de samenleving. Wanneer je van een uitkering naar een betaalde baan gaat, wil de VVD dat je er in inkomen op vooruit gaat.
  • Wanneer de stap naar regulier werk nog te groot is, is er begeleiding beschikbaar naar beschut werk en leerwerkplekken. MidZuid is een belangrijke partner hierin. De VVD vindt dat de organisatie en huisvesting van MidZuid efficiĆ«nter kan.
  • Ook in Oosterhout zijn inwoners onterecht tot fraudeur bestempeld. Een fout maakt je nog niet direct crimineel. De VVD wil dat fouten hersteld kunnen worden, voordat er stappen gezet worden. De menselijk maat moet altijd centraal staan.
  • Wanneer er signalen zijn dat schulden ontstaan, bieden we zo vroeg mogelijk hulp aan. Bij problematische schulden zorgen we voor ademruimte, zodat de problemen door een schuldhulpverlener op een rij gezet kunnen worden.