Waar iedereen meedoet

Het is belangrijk dat iedereen die mee wil doen in Oosterhout dat ook kan. Taal of kinderarmoede mogen geen belemmering zijn. In Oosterhout zijn nieuwkomers mensen die hun eigen weg hebben gevonden, geïntegreerd zijn in onze samenleving en de kansen hebben gegrepen die onze gemeente biedt.

  • De Nederlandse taal spreken is belangrijk om volwaardig mee te doen. We gaan laaggeletterdheid tegen door het aanbieden van cursussen om de Nederlandse taal te leren. Inburgerende ouders moedigen we aan om hun kinderen naar de voorschool te laten gaan om een eventuele taalachterstand te voorkomen.
  • Op scholen en bij inburgeringscursussen moet meer aandacht besteed worden aan onderwerpen als zelfbeschikking, de gelijkwaardigheid van man en vrouw, LHBTI-rechten, antisemitisme en de vrijheid van godsdienst.
  • Kinderarmoede tegen gaan is niet meer dan logisch. Stichting Leergeld geeft kinderen net dat steuntje extra om mee te kunnen blijven doen. Het beschikbaar stellen van een nieuwe fiets, laptop of gratis sportabonnement zijn voorbeelden hiervan.
  • De VVD vindt dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor huisvesting van statushouders en vluchtelingen. We zijn tegenstander van grootschalige asielzoekerscentra. Door te kiezen voor kleinschalige opvang kunnen statushouders en vluchtelingen beter meedoen.
  • De VVD wil dat alle openbare gebouwen in Oosterhout goed toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.