Waar onderwijs een gelijke start biedt

Onderwijs geeft kinderen kennis en vaardigheden mee waar ze heel hun leven profijt van hebben.  School is een sociale ontmoetingsplaats. Daarom stimuleert de VVD dat er ruimte bij de scholen is die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, op het gebied van muziek, sport en cultuur.

  • Elke leerling is uniek en heeft een andere schoolwens. Goede huisvesting van scholen is belangrijk, net als een breed aanbod aan voorscholen en kinderopvang.
  • De VVD vindt het belangrijk dat school- en sportgebouwen meer gebruikt kunnen worden door verenigingen. Schoolpleinen worden zo ingericht dat ze ook na schooltijd te gebruiken zijn. We willen verkennen of ook voor andere sporten voorzieningen, zoals een Cruyffcourt, haalbaar zijn.
  • Pesten is een veel voorkomend probleem onder jongeren, of dit nu op straat, in de klas, op het sportveld of online is. In onze stad zetten we ons actief in voor het sluiten van afspraken die pesten tegengaan en zullen voorkomen: het ‘anti-pesten-pact’.
  • Schoolgebouwen moeten bij de tijd zijn. Dat kan op veel verschillende manieren: nieuwbouw, extra ventilatie voor gezondheidsredenen of het inzetten van flexibele units zodat scholen voor een aantal jaren piek drukte goed op kunnen vangen.
  • Sinds 2021 heeft Oosterhout een mbo-opleiding logistiek. De VVD wil  een breder aanbod van mbo-opleidingen of het hoger (beroeps)onderwijs in onze stad.