Waar cultuur en evenementen kleur geven

Oosterhout heeft een rijk aanbod aan culturele voorzieningen en evenementen. In Oosterhout is ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven van onze inwoners. Het is niet aan de gemeente om te bepalen wat cultuur is.

  • Oosterhout heeft een actief verenigingsleven. Dat geeft onze stad en kerkdorpen kleur. De VVD wil de samenwerking tussen verenigingen, ondernemers en onderwijs versterken. Ook op andere plekken in de stad en de kerkdorpen zou samenwerking tot nieuwe initiatieven kunnen leiden.
  • In Oosterhout en de dorpen zijn er culturele voorzieningen voor alle leeftijden. Cultuur verbindt, inspireert en prikkelt. Subsidies voor culturele voorzieningen ondersteunen een aanbod van kunst en cultuur voor alle inwoners.
  • De VVD vindt dat H19 meer de wijken en dorpen in moet met het culturele aanbod. Er liggen hier kansen voor een betere samenwerking met de Pannehoef.
  • Evenementen zorgen voor leven in de brouwerij! In Oosterhout en de kerkdorpen is heel het jaar wat te doen. Denk alleen al aan evenementen zoals de Sinterklaasintocht, de Biënnale, Carnaval, Parkfeest en de Oosterhoutse kermis. De VVD vindt dat de gemeente de organisatoren moet ondersteunen.
  • Oosterhout heeft een rijk verleden waar we zuinig op moeten zijn.  De VVD wil meer aandacht voor het onderhoud van toonaangevende monumenten die onderdeel uitmaken van de Oosterhoutse identiteit.
  • Oosterhout kent drie gebieden die beschermd zijn vanwege hun historie. Deze gebieden hebben, zoals in de Heilige Driehoek, een eigen karakteristieke sfeer waardoor we ook twee keer na moeten denken voordat we hier veranderingen toestaan.
  • De Slotbosse Toren is in de ogen van de VVD één van de meest gezichtsbepalende monumenten. We vinden het belangrijk dat we goed zorgen voor de ruïne en haar omgeving. We willen samen met betrokken bewoners en stichting De verweesde Toren, ervoor zorgen dat het verhaal van deze unieke toren een prominentere plek krijgt in de stad.