Waar het belang van de inwoners voorop staat

De VVD wil dat dienstverlening aansluit bij de wensen van onze inwoners en ondernemers. Het nieuwe stadhuis biedt daarvoor alle mogelijkheden, ook op zaterdag. De VVD let goed op de portemonnee. De lasten blijven wat ons betreft zo laag mogelijk.

  • De digitale dienstverlening van de gemeente is van goede kwaliteit. Inwoners kunnen hun zaken zoveel mogelijk vanuit huis regelen en wanneer het hen uitkomt. We vinden het normaal dat de gemeente de telefoon opneemt en er alles aan doet om je goed te helpen. De website, brieven en formulieren van de gemeente zijn voor iedereen begrijpelijk.
  • Het stadhuis is fysiek bereikbaar en kent openingstijden buiten kantoortijden voor zaken die je niet digitaal kunt regelen. Door de verhuizing van het stadhuis naar Arendshof is het logisch dat de openingstijden zoveel mogelijk worden afgestemd op de openingstijden van de winkels. Op zaterdag open wordt dus heel normaal.
  • We geven niet meer geld uit dan er binnenkomt. Nieuwe taken voeren we in principe uit voor het geld dat we er voor krijgen.
  • De lasten zoals OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing, blijven zo laag mogelijk.
  • De VVD vindt een transparante overheid belangrijk. We zien graag dat de gemeente haar inwoners informeert over gegevens die belangrijk zijn om een oordeel te kunnen vormen over het lokaal bestuur, zoals de besteding van subsidies.
  • De uitgaven en inkomsten van de gemeente zijn transparant. De begroting en het jaarverslag zijn helder leesbaar. Inwoners en ondernemers krijgen jaarlijks eenvoudige inzage waaraan geld is besteed en welk effect is bereikt.