We onze krachten bundelen voor slimme oplossingen

Oosterhout maken we met elkaar! We bundelen onze krachten en werken met plezier samen om de problemen op te lossen in onze eigen straat, buurt of kerkdorp. Daarom vindt de VVD het belangrijk dat de gemeente initiatieven van inwoners en ondernemers aanmoedigt.

  • Het enthousiasme van de samenleving benutten we zoveel mogelijk.De VVD vindt dat bij alle aanvragen en verzoeken de gemeente de houding moet hebben dat zij vooral onderzoekt wat wel allemaal mogelijk is en niet alleen aangeeft wat niet kan. Daarom zitten we initiatieven zo min mogelijk in de weg met regels en vergunningen. Of je nu een evenement in het park wil organiseren, een bloembak in de straat wil of een activiteit voor de buurt wil opzetten, de gemeente denkt positief mee!
  • We zien graag meer ondersteuning van maatschappelijke initiatieven die inwoners betrekken, zoals dorpsraden en het right to challenge. Zo kunnen groepen inwoners gemeentelijke taken overnemen als zij daarvoor een goed plan hebben.
  • Bij het opstellen van nieuw beleid wordt iedereen die dit direct raakt betrokken. Denk daarbij ook aan jongeren in het Jongerenplatform Oosterhout. Daarbij creëert de gemeente vooraf duidelijke verwachtingen om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Zo werken we aan draagvlak en beter beleid.
  • Het is belangrijk dat inwoners op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuws van de gemeente. Op verschillende eigentijdse manieren is nieuws te vinden, via internet, sociale media, de krant en via de lokale omroep.
  • Participatie en wijkgericht werken betekent niet dat de grootste schreeuwers altijd gelijk krijgen. De lokale overheid heeft meer oog voor de ‘stille meerderheid’ die de gemeente niet altijd zo snel weet te vinden. Zo houden we balans bij het maken van keuzes.
  • Oosterhout werkt samen met andere gemeenten in de omgeving. Dit kan op verschillende gebieden meerwaarde hebben voor de stad en de kerkdorpen. De VVD is tegen herindeling van de gemeente, omdat we dichtbij onze inwoners staan en dit vooral zo willen houden.